دومین سرطانی که در جهان به عنوان شایع ترین نوع سرطان شناخته می شود، سرطان ریه است. افراد به دلایل گوناگونی به سرطان ریه مبتلا می شوند. مصرف دخانیات، قرار گرفتن در معرض دود دخانیات، آلودگی هوا در شهرهای بزرگ صنعتی، ژنتیک، در معرض گاز رادون قرار داشتن، در معرض آزبست و استنشاق دیگر مواد شیمیایی خطرناک قرار گرفتن،ابتلا به بیماری های ریوی حاد و عدم درمان درست و به موقع آن ها، استنشاق همیشگی دود ماشین های دیزلی، قرار گرفتن مداوم در معرض پرتوها رادیویی، ابتلا به سرطان های دیگر و … از مهمترین دلایل ابتلا به سرطان ریه شمرده می شوند.
سرطان ریه در افراد انواع گوناگونی دارد که SCLC (سرطان ریه سلول کوچک) و NSCLC (سرطان ریه سلول بزرگ) دو نوع شایع و شناخته شده ی آن می باشند. کاهش وزن ناگهانی، کم شدن اشتها، احساس ضعف و خستگی، تغییر خلق و خو، سرفه، تنگی نفس، هموپتزی (خلط خونی سینه)، احساس درد در قفسه ی سینه و… از رایج ترین علائمی هستند که باید فرد را به ابتلا به سرطان سینه مشکوک کرده و به انجام آزمایشات لازم وادار نماید. عدم رسیدگی به موقع به سرطان ریه و علائم آن می تواند منجر به درگیر کردن مری شده و دیسفاژی یا همان اختلال در بلعیدن را سبب شود.
روش های درمانی سرطان ریه
برای درمان قطعی سرطان ریه در اولین قدم تشخیص به موقع آن می تواند کارساز باشد. تشخیص سرطان ریه به روش های گوناگونی نظیر نمونه برداری سوزنی، بیوپسی، برونکوسکوپی، تست خلط و … صورت می پذیرد. پس از تشخیص و اعلام، بر اساس نوع سرطان و اینکه فرد در چه مرحله ای از سرطان ریه قرار گرفته است، پزشک راهکارهای درمانی را بیان می کند. جراحی یکی از رایج ترین روش های درمانی سرطان ریه است. در جراحی بافت درگیر شده به سلول های سرطانی را با روش به نام لوبکتومی برمی دارند.شیمی درمانی روش شایع دیگری برای درمان سرطان ریه است که به طور رایج پس از عمل جراحی نیز از آن استفاده می شود.
رادیوتراپی نیز از دیگر راهکارهای درمانی برای سرطان ریه شمرده می شود. در این روش از پرتوها برای حمله به بافت های سرطانی استفاده می شود. روش های درمانی ذکر شده برای سرطان ریه، همگی خواه ناخواه سیستم ایمنی بدن بیمار را درگیر خود کرده و آن را دچار ضعف می کنند. بنابراین مهمترین نکته در درمان سرطان ریه تقویت سیستم ایمنی بدن بیمار شمرده می شود.
اثرات ماشروم گانودرما بر سرطان ریه
مصرف ماشروم گانودرمالوسیدوم در دوره های درمانی که پزشکان برای بیماران مبتلا به سرطان ریه دارای خواص اثرگذاری بر کند شدن پیشرفت بیماری و در بعضی موارد در بهبود کامل بیمار بوده است. ترکیبات زیست فعال موجود در ماشروم گانودرما لوسیدوم همچون پلی ساکاریدهای آن نقش تاثیرگذاری در کم کردن میزان سرکوب سلولی مثل ترومبوسیتوپنی و لکوپنی داشته اند. همچنین پایین آمدن چشمگیر اثرات آسیب های گوارشی بر اثر شیمی درمانی مثل تهوع، اسهال، بی اشتهایی و… به دنبال استفاده از عصاره G.lucidum از دیگر خواص قارچ گانودرما لوسیدوم شمرده شده است.
پزشکان در تحقیقات خود بر روی مواد و ترکیباتی که در عصاره ی قارچ گانودرما لوسیدوم انجام داده اند متوجه شده اند که بیمارانی که در طول دوره ی بیماری سرطان ریه و شیمی درمانی پس از جراحی، مصرف عصاره ی G.lucidum داشته اند، سیستم ایمنی بدنشان عملکرد ایمونولوژیک بهتری در برابر عفونت ها از خود نشان داده است و در مقابل تهاجمات بیماری مقاوم تر شده اند.
از طرفی دیگر آمادگی جسمی این قبیل بیماران با استفاده ی همیشگی از مکمل قارچ گانودرما لوسیدوم بهتر شده و مقابله ی بهتری در برابر اثرات ضعف و بی حالی ناشی از درمان های سنگین نظیر پرتودرمانی و شیمی درمانی داشته اند. اثرات جانبی و عوارض شیمی درمانی با مصرف قارچ گانودرمالوسیدوم و محصولات حاوی عصاره ی G.lucidum بسیار کاهش یافته است و این نتیجه در بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان ریه تحت نظر و درمان با این قارچ دارویی بسیار و بارها و بارها مشاهده شده است.
پژوهش های آزمایشگاهی زیادی در سال های اخیر نشان داده اند و ثابت کرده اند که بیمارانی که در طول دوره ی درمان خود از قارچ گانودرما لوسیدوم و عصاره ی آن در کنار روند درمانی خود استفاده کرده اند، رگ زایی تومور ریه در آن ها مهار شده و رشد و حرکت سلول های توموری و سرطانی در ریه های آن ها تا حد چشمگیری متوقف و یا کند شده است. آنچه که مسلم است و تاکنون به طور یقین به اثبات رسیده است تاثیر مهم و غیر قابل انکار عصاره ی G.lucidum بر تقویت سلول های دستگاه ایمنی بدن این بیماران است که قوی تر شدن آن نقش مهمی در بهبود این قبیل بیماران دارد.
:: بازدید از این مطلب : 103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0